Säkerställ att ni anställer rätt kompetens

Om du någon gång har försökt anställa någon har du nog redan konstaterat att det inte alltid är så enkelt. Det kan vara svårt att få rätt personer att ansöka till tjänsten. Du kanske har sett att de som ansöker ofta saknar nödvändig kompetens. Det kan dessutom vara svårt att avgöra om det som sägs vid en intervju stämmer. I vissa branscher kan du genomföra olika praktiska övningar för att ta redan på om kompetensen är den rätta, men det fungerar inte överallt.

Om du vill säkerställa att ni anställer rätt kompetens kan ni anlita hjälp med personbedömningar. Ta reda på hur ni kan få hjälp med tester och analys samt rådgivning för att hitta rätt personer att anställa.

Låt rekryteringen bli rätt

Att ta in någon ny på företaget är en investering. Det tar tid att lära upp någon, och det är vanligt att effektiviteten i teamet sjunker i början. Visionen är naturligtvis att den sedan ska ta fart rejält och öka när den ni anställt blivit varm i kläderna. För att ni ska slippa göra om den här processen om och om igen, är det självklart viktigt att varje rekrytering blir lyckad. Ni kanske aldrig når upp till 100 procent lyckade rekryteringar, men ni kan komma nära.

Tillbaka till toppen