Digitala marknadsföringsmetoder att prova

Att marknadsföra online är något som de flesta företag sysslar med idag i en eller annan utsträckning. Men det finns ju så klart mer än ett sätt att marknadsföra sig på nätet. Och här tittar vi lite kortfattat på några populära och potentiellt framgångsrika metoder.

Sociala medier

En majoritet av människor använder åtminstone en form av social media idag. Och det betyder ju att dessa plattformar kan användas för att nå ut till olika målgrupper. Som ny till marknadsföring i sociala medier är det klokt att börja med att ta hjälp från experter. Annars finns det klara risker att göra både det ena och det andra misstaget innan man träffar rätt.

Affiliateprogram

Affiliatemarknadsföring är något som går tillbaka till internets tidigaste dagar och är något som används inom alla möjliga branscher än idag. Det hela går mer eller mindre ut på att ta hjälp från andra sajter att driva trafik till företagets sajt. Ett stort plus med denna typ av marknadsföring är att den är prestationsbaserad. Vilket betyder att man betalar för de resultat man får.

E-post

E-postmarknadsföring är inget nytt det heller. Men det är något som många först förvirrar med spam. E-sposmarknadsföring är dock mer än bara generiska mejl till slumpvist utvalda e-postadresser. Det finns mycket mer planering och eftertanke i denna form av marknadsföring och kan fortfarande vara ett riktigt effektivt verktyg i ett företags marknadsföringsplan.

Tillbaka till toppen