Få hjälp med upptagning av sand kring företagets fastighet

När snön försvinner och våren är på väg. Då är sandupptagning ett säkert vårtecken. När det inte längre är risk för halka på trottoarer och gator, då är det dags att börja samla upp gruset igen.

Gruset som tidigare hjälpt till med att motverka halka under vintern, blir då istället en halkrisk för främst cyklister. Kvarliggande gruskorn ökar även mängden partiklar i luften. När bilar kör över gruset bildar det damm i luften. På så sätt leder det till sämre luft för omgivningen.

Hjälp med sandupptagning

En fastighetsägare har i många kommuner ett ansvar för sandupptagning på och framför sin fastighet. Sand som ligger på trottoaren får fastighetsägaren sopa ut på gatan. Men endast innan kommunen varit på plats och sopat gatan. Om du har en gård eller parkering på din fastighet är du däremot skyldig att själv frakta bort sand och grus.

Sandupptagning kräver en del resurser för att kunna utföra ett effektivt arbete. Eftersom det sker under kort period kräver det planering. För att utföra ett produktivt arbete behöver du bland annat se till att parkeringsplatser är tomma så att det inte står bilar i vägen för sandupptagningen. Därför kan det vara bra anlita experter som kan göra arbetet åt dig. Läs mer om detta på nätet.

Tillbaka till toppen