Dags att anställa? Tips!

Har företaget växt sig större och arbetsbördan börjar vara för stor för endast en eller ett fåtal dödliga? Har du funderat på att anställa ska du verkligen ta del av de här tipsen. 

Var tydlig i ansökan

Tänk alltid på att vara tydlig i din ansökan. Presentera företaget och vilka arbetsuppgifter som du vill att den anställde ska klara av. Skriv också vilka utvecklingsmöjligheter som finns, samt uppskattas det ofta att få veta vilken lön man kan förvänta sig.Många människor som söker jobb vill ha stabilitet och vill därför vara säkra på att en heltidstjänst på ett företag kan leda till mer möjligheter och utveckling inom den tjänsten. Kan du inte erbjuda detta ska man vara tydlig med det så man inte får den frustrerad anställd.

Våga satsa

I Sverige pratas det mycket om att företag inte vågar anställa unga, gamla, invandrare, kvinnor i ”manliga” yrken och tvärtom. Lägg alltid alla fördomar bakom dig när du ska anställa. Var öppen och låt alla få en ärlig chans. Många unga är hårt arbetande och även om de kanske inte har erfarenheten så kan de istället bli en livslång anställd om man behandlar dem rätt och ger dem möjligheten att lära sig yrket. Det är helt klart värt investeringen, även om det kan kosta i tid och pengar kortsiktigt.Var inte heller så inskränkt att ett utländskt namn eller bruten svenska får dig att inte vilja anställda personen. Hur ska man annars lära sig och överleva i landet om man aldrig får chansen att utveckla sitt tal och arbeta med det man kunde i sitt hemland? Mångkultur är berikande och kommer säker att lyfta företaget. Och för att vara krass så ser det väldigt bra ut när företag visar att alla är välkomna, oavsett bakgrund!

Tillbaka till toppen